IZGREV BOYS - Първата групировка на бултрасите от съвременен тип, образувана през 1993 г. Идеята за подобно формирование се заражда още през есента на 1992 год. след евромача срещу Фенербахче (2:2), когато в Пловдив се изсипват 10 000 "гаджали". Нуждата от организирана и добре подготвена подкрепа за любимия отбор кара няколко ботевисти-ветерани от пловдивския квартал Изгрев да се групират около идеята. Групата наброява около 30-40 радикални привърженици. IZGREV BOYS първи в Болгариа започват да се организират по западноевропейски модел - собствени шалчета и трансперанти на групировката, организираност при пътуванията, предварително плануване на акции и прочие. В евромача с Олимпиакос (пристигат близо 6000 "маляки") през есента на 1993 г. е първото бойно кръщене на "изгревите" - наказани са десетки шалчета, потрошени са три автобуса на гърците.

БРАННИКЪ са феновете от Кичук Париж (КП) - най-многобройните на Трибуна Изток. Групировката се вживява в ролята си на нелегална организация и няма собствени знамена. Девизът на "бригадите от Южен Пловдив" е взаимстван от ултрасите на A.S.ROMA - "Ботев Пловдив не се дискутира! Само се обича!".

Феновете от Кършияка сами се наричат по различен начин, но в имената им винаги присъства думата "север". В квартал Филипово се зоват ДЕЛИJE СEВEР (понеже повечето там са симпатизанти на Звезда), в Гагарин се считат за БУНТА (от бунт, бунтовници) СЕВЕР. Тези пък от Захарна фабрика и Централен Каршияка се пишат ГРУПА СЕВЕР, а трансперантите им са Yellow Power и Dangerous.

BANDITS е млада група на Трибуна Изток, формирана през 1999 и първата, която не е на квартален принцип.

SS TRAKIA - групата на нацистите на Трибуна Изток.

КАМЕНИЦА УЛТРАС са привържениците от едноименият квартал. Те стоят в северния край на Трибуна Изток.

CENTRUM CREW е банда от ценралната градска част на Пловдив. Ходят по мачове винаги организирано и се славят със старовремските си шалове - класическо жълточерно райе. Обикновенно стоят в най-южната част на Трибуна Изток и по време на мач остроумничат с чуждите играчи. Падат си по изработката на разни "весели" трансперанти и обичат да се заяждат с "капацитетите" от ложите на Сектор Централ.

SOFIA CLUB BOTEVISTA - групировка на ботевисти, живеещи постоянно в столицата. Някой от тях са кореняци софиянци!!! Минава и за най-интелигентната, тъй като голяма част от нея са висшисти - адвокати, лекари, художници. Появява се организирано само на "домакински" мачове в София.

В края на 1998 г. феновете от Смирненски и Прослав се наричаха GRANATE и се опитаха да направят банда, но нещата бързо пропаднаха по ред причини. След това повечето от тях започнаха да се прикрепят към други групировки на Трибуна Изток.

В настоящия момент за бандите от "Колежа" е трудно да се говори. Групирането става на приятелски начала и само по време на гостуванията из страната - bultras on tour....


Copyright 2002